Treća sednica Đačkog parlamenta

Petak 18.02.2011.

Broj prisutnih: 23

DNEVNI RED:

  1. Pokretanje humanitarne akcije radi pomoći Samardžić Radovanu iz Smedereva;
  2. Formiranje komislije za organizaciju proslave maturske večeri;
  3. Razno;

Na ovoj sednici:

  • Zoran Jovšić, glavni i odgovorni urednik RTV Smederevo i Milica Ralović, novinar-saradnik u omladinskoj redakciji RTV Smederevo, uputili su molbu našoj školi i pokrenuli humanitarnu akciju kako bi se Radovanu Samardžiću pomoglo da kupi novi laptop. Radovan ima trideset godina, boluje od cerebralne paralize i ne može da pokreće ni noge ni ruke. Uprkos tome, njegova duhovna snaga je bezgranična. Napisao je knjigu „Marijana i Miša“ , a u kontaktu je sa mladima putem interneta. Zbog toga što mu se laptop pokvario, onemogućeno mu je da bude u kontaktu sa spoljašnjim svetom, a internet je za njega jedini način za to. Radovan živi na Papazovcu, u našem gradu, pa je Đački parlament Tehničke škole odlučio da mu pomogne. Svaki učenik će novčanom pomoći od 30 dinara, omogućiti Radovanu da kupi laptop i da bude deo društvene zajednice. Direktor škole, Živorad Rašić, podržao je srdačno ovu odluku a učenici Tehničke škole, od srca žele da pomognu Radovanu.
  • Direktor je razgovarao sa predstavnicima odeljenja završnih godina trećeg i četvrtog stepena (maturantima). Saslušao je mišljenje učenika i izneo prvu pristiglu ponudu iz Požarevca tj. „Ljubičevskog raja“ . Istakao je problem – veliki broj učenika ne može da primi bilo koja sala. Učenici su u raskolu – želje jedne strane su vezane za Beograd, „Holidej In“ , koji nudi adekvatan, celovečernji program (voditeljski par, takmičenje u plesu..) ali i visoku cenu pića, fotografija, a sa druge strane, učenici trećeg stepena bi želeli da matura bude u Smederevu, na „Marini“ ili u „Carigradskom drumu“, s tim da u tom slučaju nema posebnog programa, obezbeđenja, sve bi morali sami da organizuju. Dogovor je da se oformi komisija, po jedan učenik iz oblasti mašistva, saobraćaja, elektrotehnike i metalurgije, kao i neki predstavnici završne treće godine, da zajedno sa direktorom škole posete više lokacija, pa da na sledećoj sednici Đačkog parlamenta, prenesu ponude i utiske.
  • Promenjeni su učenici zaduženi za puštanje muzike pošto je Travorić Aleksandra otišla u Ameriku da tamo nastavi školovanje, pa su se dobrovoljno javili učenici IV14 Miloš Stojadinovič i Đorđije Abramović. Učenica I12 (Ana Jeftić) je podelila svim prisutnim članovima Đačkog parlamenta poziv od strane profesora Slađane Radivojević da se priključe, i na sajtu saznaju sve informacije vezane za dešavanja u školi.
Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s