Rukometna sekcija Tehničke škole 2012-13

Rukometna sekcija Tehničke škole Smederevo je i ove godine ostvarila zapažen uspeh u školskom rukometu zauzevši  4. mesto na republičkom takmičenju Srednjih škola Srbije.

Sa leva na desno stoje:Vladimir Mihajlović(’96),  Dušan Stojković(’94), Petar Bugarinović(’94), Nikola Jakovljević(’94), Aleksandar Stamenković(’97), Marko Jovčić(’94) Mitar Gegić profesor Sa leva na desno čuče: Andreja Zunac(’97), Petar Panić(’97), Milan Branković(’96), Marko Krstić(’98), Nikola Bojović(’97)

Sa leva na desno stoje: Vladimir Mihajlović (’96), Dušan Stojković (’94), Petar Bugarinović (’94), Nikola Jakovljević (’94), Aleksandar Stamenković (97), Marko Jovčić (’94) i Mitar Gegić – profesor
Sa leva na desno čuče: Andreja Žunac (’97), Petar Panić (’97), Milan Branković (’96), Marko Krstić (’98), Nikola Bojović (’97)

Iako je malo ko očekivao ovakav plasman, momci iz Tehničke škole pokazali su veliku želju i borbenost  uprkos odlasku nekoliko ključnih igrača.

Pod vođstvom mladog profesora Mitra Gegića, koji je na mestu “selektora“ ekipe zamenio trofejnu profesorku, sada već poznatu Sanju Panić, mladi rukometaši su, neočekivano lako, sa ekipom iz koje je, zbog povrede, izostao najbolji igrač Petar Bugarinović savladali ekipe TTPŠ „Despot Đurađ“ i Ekonomsko-Trgovinske škole iz Smedereva.

Na okružnom takmičenju u Smederevu sastali su se sa Gimnazijom iz Smederevske Palanke. Momci iz Tehničke škole sa lakoćom su  preskočili i taj stepenik, sledeći izazov bio je međuokružno takmičenje koje je takođe održano u Smederevu i na kojem su ih čekale ekipe iz Paraćina, Petrovca na Mlavi i favorizovana ekipa Bora.

IMG_0199

Rukometaši Tehničke škole sa rukometašima iz Paraćina

Prva utakmica bila je sa ekipom iz Paraćina. Momci iz Tehničke škole su već  u 1. poluvremenu „razbili“ otpor protivnika iz Paraćina i svako pitanje prvog finaliste je bilo rešeno. U finalu su se sastali sa ekipom iz Bora. Naši rukometaši su sa lakoćom rešavali svoje napade, a čvrstom odbranom zaustavljali nalete protivnika. Na poluvreme se otišlo sa 7 golova prednosti za naše momke. Povreda golmana Bora rešila je pitanje pobednika. Tehnička škola je 4. put u 4 godine stigla do republičkog takmičenja!

Rukometaši sa peharom medjuokružnog takmicenja

Rukometaši sa peharom medjuokružnog takmicenja

Republičko takmičenje održano je u Karatašu tj. Kladovu. Naši rukometaši bili su u grupi sa Kikindom i Vrbasom. Prva utakmica na republičkom bila je sa momcima iz Kikinde. Kikinda se pokazala kao jak protivnik, nekoliko promašenih “zicera“ i jeftino primljenih golova na drugoj strani dovelo je Kikindu u prednost u samom finišu utakmice. Kada se već  činilo da je sve izgubljeno, naši momci su se ‘’trgnuli’’ i nakon dužeg vremena postigli gol. Dobrom odbranom u poslednjem minutu i golom Bugarinovića 5 sekundi pre kraja utakmica je rešena u našu korist rezultatom 18:17.

Utakmica sa Kikindom. Stamenković(5) Bugarinović(13)

Utakmica sa Kikindom.
Stamenković (5) Bugarinović (13)

Utakmica sa Vrbasom bila je, jedna od onih za koje se pripremate čitave godine. Pobedniku je garantovana medalja, poraženi nije dobijao ništa. Nažalost, naši rukometaši nisu uspeli da preskoče taj poslednji stepenik. Ključni trenutak na utakmici bio je isključenje Jakovljevića, desnog krila naše ekipe u 3. minutu utakmice. Niz promašaja i lako primljenih golova rezultovao je lakom i ubedljivom pobedom Vrbasa.

Cela ekipa je bila dotučena jer su, kao i prošle godine, morali da se zadovolje borbom za 4. mesto. Drugog dana takmičenja sastali su se sa Ariljem i Vranjem. Igrali kao da se ništa nije dogodilo dan pre toga i lako trijumfovali u obe utakmice. Velika želja za pobedom i dokazivanjem je ovu, jednu od najmlađih ekipa, dovela do 4. mesta u Srbiji, iako to niko nije očekivao. Ostaje žal za izgubljenom medaljom, ali tu je sledeća godina. Neki igrači će ove godine završiti srednju školu i napustiti ekipu, a to su Dušan Stojković (pivotmen), Petar Bugarinović (srednji bek), Marko Jovičić (golman), ali nema sumnje da će ostatak ekipe, dopunjen novim momcima koji tek dolaze uspeti da našoj skoli konačno donese toliko željenu medalju sa republičkog takmičenja u rukometu.

Sa leva na desno stoje: Miroslav Stevanović, Dušan Stojković, Petar Panić, Vladimir Mihajlović, Petar Bugarinović, Marko Jovičić, Milan Branković, Mitar Gegić sa leva na desno čuče: Anreja Žunac, Nikola Jakovljević, Aleksandar Stamenković, Marko Krstić, Nikola Bojovicć

Sa leva na desno stoje: Miroslav Stevanović, Dušan Stojković, Petar Panić, Vladimir Mihajlović, Petar Bugarinović, Marko Jovičić, Milan Branković, Mitar Gegić
Sa leva na desno čuče: Anreja Žunac, Nikola Jakovljević, Aleksandar Stamenković, Marko Krstić, Nikola Bojović

Autor:

Aleksandar Stamenković

Advertisements

One thought on “Rukometna sekcija Tehničke škole 2012-13

  1. Povratni ping: Istorija je napisana… | Učenički klub

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s